12 fördelar med coaching

1. Ökat självförtroende

Alla kan behöva en liten ego boost ibland. Det är lätt hänt att man fokuserar på det negativa istället för det positiva – det är så vi människor fungerar trots allt. Men det är också därför det kan vara till så stor hjälp att prata med någon utomstående som har ett mer objektivt synsätt. Din coach kan även hjälpa dig att förbättra dina förmågor så att du känner dig mer självsäker.

2. Exponentiell tillväxt

Från ett organisatoriskt perspektiv kan coaching leda till exponentiell tillväxt, detta då många bitar plötsligt faller på plats samtidigt. När grunden väl finns leder ofta det ena till det andra och det blir en snöbollseffekt.

3. Nå viktiga mål

Oavsett vad du vill uppnå är det möjligt med lite hjälp på traven. Vill du starta eget? Bli befordrad? Eller kanske hitta ditt drömjobb? Din coach kan erbjuda värdefulla insikter och tillsammans med dig lägga fram en plan för hur du ska nå dit.

4. Bygg en bra grund att stå på

Genom att växa som person försäkrar du dig om att du har något att luta dig emot i framtiden. Det finns nämligen inget som är så eftertraktansvärt på jobbmarknaden som någon som har de förmågor och det driv som man behöver för att ta sig framåt i livet. Detta gäller självklart inte bara det livsområdet utan även många andra.

5. Hitta en väg framåt

Coaching är dock inte bara bra om du vet vad du vill göra, det kan även vara till stor nytta om du inte har den blekaste aning. Kanske har du bara en känsla av missnöje eller önskan om att hitta något annat och det räcker gott och väl.

6. Stötta dina medarbetare

Är du i en chefsposition och har svårt att bestämma dig för hur du bäst kan supporta dina anställda att bli ännu bättre? Svaret på den frågan kan vara coaching. En extern person kan ofta vara en bra idé i det fallet.

7. Få support

För att nå sina mål är stöttning viktigt, dels för att det får utmaningen att kännas lättare och dels för att det faktiskt kan vara vissa saker som man inte kan göra på egen hand.

8. Förbättra studieresultat

Med hjälp av coaching kan du dels förbättra dina egna studieresultat (om du är en student) men du kan också hjälpa dina elever att förbättra sina (om du jobbar på en skola). Ens studieresultat lägger dessutom grunden för ens framtid vilket gör denna punkt ännu viktigare att fokusera på.

9. Ta bort hinder

Hinder kan komma i många olika former och det kan handla om både praktiska och mentala sådana. Kanske har du svårt att planera saker för att du inte är den typen av person eller så kanske det är svårt för dig att ta steget ut i det okänd för att du helt enkelt är skraj för vad som väntar. Oavsett vilket kan en coach hjälpa dig att överkomma just dina svårigheter.

10. Skapa team alignment

Om du har en chefsställning på ett företag är begreppet team alignment säkerligen inte främmande för dig. För att ett team ska kunna samarbeta bra med varandra så måste alla kugghjul sitta på rätt plats – precis som i en riktig maskin.

11. Utforska olika möjligheter

Står du inför ett vägskäl och är osäker på vilken väg du borde ta? En coach kan hjälpa dig att väga för- mot nackdelar och hitta det alternativ som passar just dig bäst.

12. Skapa en effektiv organisation

Som vi har varit inne på innan, en organisation ska vara som en väloljad maskin. Det är då som de anställda mår som bäst och man uppnår till och med de tuffaste målen. Så vad väntar du på? Ta steget mot ett bättre företag redan idag!

Vill du veta mer om coaching? Eller är du nyfiken på vad vi kan göra för dig? Klicka då här!

Recent articles