Skräddarsytt Ledarskap från New york till STOCKHOLM

Historik, grundare, ägare

The Roll startades 2010 av Grant Calder som ursprungligen är från New York men kom till Sverige redan som ung och studerade på Handelshögskolans Executive MBA program. Åren därefter fann han ett allt större intresse, och talang för, att coacha andra och började bygga upp The Roll. Grant utvecklade ledarskapsprogrammen för studenterna på MBA, EMBA Leadership Live, MSc. Finance, och SSE Business Lab på Handelshögskolan och inslaget av coaching är en starkt bidragande orsak till att Handelshögskolans program stigit i ranking och anses ha bidragit till att skolans Master of International Business rankas som nummer fyra i världen enligt Financial Times Master om Management Ranking.

Inca Whyte är sedan 2016 COO av The Roll, utvecklare och programägare av The Rolls SaaS Flyt. Han har en bakgrund inom IT, finans och är serie-entreprenör. På The Roll arbetar Inca även med pogram management, finans, och Flyt. Incas stora intresse är att underlätta arbetet för coacher och kombinera det med att utveckla redskap som kan underlägga det administrativa arbetet för coacher. Inca är ICF-certifierad Coach och certifierad inom Myers Briggs Type Indicator, Step I and II. Han har också arbetat som coach bl a inom programmet som The Roll leder på Handelshögskolan.  

Idag erbjuder The Roll ledarskap och coaching från flertalet ackrediterade coacher och ledarskapskonsulter. Vi arbetar som facilitatorer, coacher och ledarskapskonsulter nationellt och internationellt. The Roll har även ett samarbete med  120 konsulter och coacher över hela världen och kan därigenom erbjuda hög kompetens och lång erfarenhet inom internationell management och ledning. 

The Roll såg tidigt ett behov av att digitalisera den tidsödande  processen kring administration av coaching, och tillsammans med delägaren Inca Whyte, utvecklade The Roll därför mjukvaran Flyt som har lanserats under slutet av 2022. Idag marknadsförs och implementeras Flyt hos coacher och större organisationer i Sverige och internationellt. Flyt är en lätthanterlig SaaS som underlättar schemaläggning, bokning, fakturering, och ger en överblick över klienter och coacher. Man kan matcha coach med klient, få överblick och lättöverskådlig statistik över coacher, klienter och program som man administrerar.

Flyt riktar sig främst till dig som arbetar som coach, driver coach/konsultbolag eller administrerar stora grupper av coacher och klienter.

Kontakta oss

Grant Calder, CEO and founder and Inca Whyte, COO and co-founder

Team

Grant Calder

CEO and founder

(+46) 70 834 58 92

dgrantcalder@theroll.com

LinkedIn

Inca Whyte

COO and founder

(+46) 70 025 54 20

inca.whyte@theroll.com

LinkedIn

Anton Kuleshov

CTO

(+46) 73 835 37 36

anton.kuleshov@theroll.com

LinkedIn

Johanna Gartz

Coach Engagement Officer

(+46) 70 688 20 94

johanna.gartz@theroll.com

LinkedIn

Maximos Tzovaras

Product Owner and KAM

(+46) 79 334 88 02

maximos.tzovaras@theroll.com

LinkedIn

Marcel Rossi

Software Engineer

LinkedIn

Elias Gustafsson

Software Engineer

LinkedIn

Youssef Chardi

Software Engineer

LinkedIn

Konsulter och coacher

Grant Calder

CEO and founder

Johanna Gartz

Coach & Coach Engagement Officer

Stina Palmqvist
Malin Myrin
Frida Alderin Harling
Evelina Balfe
Michele Berg
Jessica Cygan
Julie Johnsson
Oren Ipp
Birgitta Söderström
Karin Ulfhielm
Jeanine Reineke
Caroline Müller
Rebecka Sandelin
Arevik Hayrapetyan
Karine Fabiani-Lugez