Skräddarsytt Ledarskap från New York till Stockholm

Historik, grundare, ägare

Team Konsulter och coacher

The Roll startades 2010 av Grant Calder som ursprungligen är från New York men kom till Sverige redan som ung och studerade på Handelshögskolans Executive MBA program. Åren därefter fann han ett allt större intresse, och talang för, att coacha andra och började bygga upp The Roll. Grant utvecklade ledarskapsprogrammen för studenterna på MBA, EMBA Leadership Live, MSc. Finance, och SSE Business Lab på Handelshögskolan och inslaget av coaching är en starkt bidragande orsak till att Handelshögskolans program stigit i ranking och anses ha bidragit till att skolans Master of International Business rankas som nummer fyra i världen enligt Financial Times Master om Management Ranking.

Inca Whyte är sedan 2016 COO av The Roll, utvecklare och programägare av The Rolls SaaS Flyt. Han har en bakgrund inom IT, finans och är serie-entreprenör. På The Roll arbetar Inca även med pogram management, finans, och Flyt. Incas stora intresse är att underlätta arbetet för coacher och kombinera det med att utveckla redskap som kan underlägga det administrativa arbetet för coacher. Inca är ICF-certifierad Coach och certifierad inom Myers Briggs Type Indicator, Step I and II. Han har också arbetat som coach bl a inom programmet som The Roll leder på Handelshögskolan.  

Idag erbjuder The Roll ledarskap och coaching från flertalet ackrediterade coacher och ledarskapskonsulter. Vi arbetar som facilitatorer, coacher och ledarskapskonsulter nationellt och internationellt. The Roll har även ett samarbete med  120 konsulter och coacher över hela världen och kan därigenom erbjuda hög kompetens och lång erfarenhet inom internationell management och ledning. 

The Roll såg tidigt ett behov av att digitalisera den tidsödande  processen kring administration av coaching, och tillsammans med delägaren Inca Whyte, utvecklade The Roll därför mjukvaran Flyt som har lanserats under slutet av 2022. Idag marknadsförs och implementeras Flyt hos coacher och större organisationer i Sverige och internationellt. Flyt är en lätthanterlig SaaS som underlättar schemaläggning, bokning, fakturering, och ger en överblick över klienter och coacher. Man kan matcha coach med klient, få överblick och lättöverskådlig statistik över coacher, klienter och program som man administrerar.

Flyt riktar sig främst till dig som arbetar som coach, driver coach/konsultbolag eller administrerar stora grupper av coacher och klienter.

Produkter och tjänster Kontakta oss

Grant Calder, CEO och grundare and Inca Whyte, COO och grundare

Team

Maximos Tzovaras

Marketing Technologist

Marcel Rossi

Software Engineer

Youssef Chardi

Software Engineer

Elias Gustafsson

Software Engineer

Konsulter och coacher

Grant Calder

CEO and founder

Läs mer
Johanna Gartz

Coach & Coach Engagement Officer

Läs mer
Stina Palmqvist
Läs mer
Malin Myrin
Läs mer
Frida Alderin Harling
Läs mer
Evelina Balfe
Läs mer
Michele Berg
Läs mer
Jessica Cygan
Läs mer
Julie Johnsson
Läs mer
Oren Ipp
Läs mer
Stephanie Koch
Läs mer
Karin Ulfhielm
Läs mer
Karine Fabiani-Lugez
Läs mer
Jeanine Reineke
Läs mer
Peter Holm
Läs mer
Rebecka Sandelin
Läs mer
Arevik Hayrapetyan
Läs mer
Birgitta Söderström
Läs mer