5 tips för att avsluta 2020 på bästa sätt

Det finns nog ingen som kan påstå att 2020 inte har varit ett ovanligt händelserikt år. Coronapandemin, Black Lives Matter protesterna och det Amerikanska valet är bara några av de mest minnesvärda sakerna. Men året lider nu mot sitt slut, så då är frågan hur man avslutar det på bästa sätt. I denna artikel listar vi några tips.

1. Knyt ihop jobbsäcken

Ingen vill behöva tänka på jobbet under julledigheten. Se därför till så att du avslutar det som måste vara klart innan jul före du tackar för dig. Om du vill ta det ett steg längre kan du även fråga chefen om det finns något som hen tycker du borde fixa innan du tar ledigt. På så sätt är alla överens och ingen kan förvänta sig mer än vad du har presterat.

2. Planera tidigt

Vet du var du ska fira jul och hur? Har du köpt julklappar till alla nära och kära? Och hur det blir det med nyår? Om det fortfarande finns många frågor som måste besvaras se till att besvara dessa så tidigt som möjligt. När du gjort det kan du slappna av fullkomligt utan att behöva oroa dig för det praktiska.

3. Skjut inte upp det jobbiga

De flesta har åtminstone ett par tråkiga saker som måste fixas under julledigheten. Se till att inte skjuta upp dessa – gör dem på en gång! Prokrastination är din fiende.

4. Kom ihåg att du bestämmer över din tid

Du behöver inte göra något du inte vill bara för att någon annan vill att du ska göra det. Vill du fira helt själv? Kör på! Vill du inte fira något överhuvudtaget? Det behöver du inte heller! Ingen kan tvinga dig till något. Det är ditt liv, lev det som du vill leva det.

5. Håll förväntningarna låga

Det som många gånger förstör för oss är att verkligheten helt enkelt inte når upp till våra förväntningar. Sabotera inte för dig själv detta år! Förvänta dig inte att allt ska vara perfekt, att ingen konflikt kommer uppstå eller att alla blir 100% nöjda. Bara för att något inte är perfekt betyder inte det att det inte samtidigt kan vara fantastiskt.

Vill du ha tips på 7 saker som kan boosta ditt humör? Klicka här! Eller vill du kanske öka din produktivitet? Klicka då här!

Recent articles