7 saker som kan boosta ditt humör

Nu när världen går in i en andra våg av Corona och dagarna blir mörkare och mörkare är det inte så konstigt om man känner sig lite seg ibland. Det betyder dock inte att man måste acceptera bristen på energi och motivation. I den här artikeln listar vi 15 saker som kan boosta ditt humör och få dig på banan igen.

1. Köp något du har funderat länge på att köpa

De allra flesta har nog något på sin önskelista som har funnits där ett bra tag. Det kan finnas många anledningar till varför du inte slagit till än, men om du har gått och tänkt på det i flera veckor kommer du förmodligen att tänka på det även nästa vecka. Så länge din budget tillåter det tycker vi du ska sluta vela och bara slå till redan. Vi förtjänar alla det vi verkligen vill ha.

2. Spendera tid med någon du tycker om

Om det är något som alltid får oss att må bra så är det att spendera tid med de vi älskar. Hur många gånger har du skrattat så att du har fått ont i magen på egen hand jämfört med de gånger du varit tillsammans med någon? Så slå en signal till partnern, bästisen eller släktingen – delad glädje är trots allt dubbel glädje.

3. Ta ett varmt bad

När det blåser och regnar utanför fönstret och du har gått runt och frusit hela dagen finns det inget som är så tillfredställande som att sjunka ner i ett varmt bad. För att öka välbehaget kan du också tända några ljus, sätta på lite härlig musik eller bara hämta din favoritbok.

4. Lyxa till det mitt i veckan

För de allra flesta så är helgen höjdpunkten av veckan, men livet består inte bara av helger. Det finns faktiskt många fler vardagar än helgdagar på ett år. Men vem har sagt att man bara får njuta lite extra under de sistnämnda? Plocka fram chokladen, bubblet och finosten även fast det bara är tisdag – det har du förtjänat.

5. Gör något snällt för någon annan

Det är vetenskapligt bevisat att vi mår bättre när vi gör snälla saker för andra. Självklart ska man inte bara göra något fint för att man själv tjänar på det, men det är ju definitivt ett plus! Hjälp någon i din närhet att fixa något av sina problem eller köp med dig blommor hem från jobbet till din partner. Det finns oändligt med valmöjligheter!

6. Åk någonstans i närheten du inte brukar vara

Under Coronatider är det svårt att ta sig någonstans överhuvudtaget, vi vet, men här pratar vi inte om att hoppa på ett flyg till Japan utan snarare om att besöka platser i din närhet. Är du typen som alltid spenderar tid i den södra delen av stan, testa att promenera omkring i den östra. Brukar du alltid ta en viss väg till jobbet? Prova att ta en annan!

7. Baka något sött

Du kanske inte är någon bakfantast, men innan du börjar protestera, hör vad vi har att säga. Du vet känslan när du har jobbat på något och sen ser resultatet framför dig? Det är den känslan av stolthet och nöjdhet som vi vill komma åt här. Plus, kakor är så mycket roligare att  njuta av än en rapport om hållbara investeringar.

Vill du ha fler tips om hur du kan öka ditt välmående? Eller är du nyfiken på hur du kan utvecklas? Klicka här!

Recent articles